Star Wars játékok III.

star-wars-spec3-head
Végre odáig sikerült fajulnom, hogy nekiugorhatok a harmadik SW játék összefoglalónak. Mint ahogy említettem ’99 érthető mód leginkább az Episode I. éve lesz.

1999 – Star Wars Episode I. Racer (PC, N64, DC, később GBC)

Mint a játék címéből kiderül (munkacím volt, de úgy hagyták, egy ideig Rover néven futott) a Baljós Árnyak egyik legerősebb jelentére épít a játék, a fogatversenyre. A filmben a Tatuini versenyt láthattuk csak, ám itt megannyi izgalmas pályán bújhatunk bele az összes fogathajtó bőrébe, hogy aztán kedvünkre tuningolhassunk Wattonál. Bejárjuk majd Malastar-t, egy ősi dzsungelbolygót és megannyi szép helyszínt (8 bolygót), melyeket szép renderelt bejátszások ismertetnek. A játék 6-700 Mérföld/órás száguldását igazán élethűen sikerült megvalósítani, “meghalni” sem lehetett a játékban, ami fokozta a száguldás érzetet! A Gameboy változat felülnézetes, egyszerre két versenyzővel.

1999 – Star Wars Episode I. The Phantom Menace (PC, PS1, DC)

Ó-hohó, az első igazi teljes mozit felölelő Star Wars játék. A kritikusok nem győzték utálni, de én – és sok ismerősöm – imádtuk és megannyiszor végigjászottuk. Tuningolt JK motor (szerintem) ám ezúttal sréhen felülről, automata kamerával- hamisítatlan TPS, akcióval, platform elemekkel és logikázással. 4 játszható karakter – Qui-Gon, Obi-Wan, Panaka és Amidala. Renderelt átvezetők, szép effektek (fénykard)… Az egyik kedvencem!

Teszt hamarosan.

1999 – Star Wars Episode I. Lucas Learning játékok (PC)

Gungan Frontier, Jar Jar’s Journey, Pit Droids, Yoda Challenge Activity Center. Az első cím egy Gungan Sim Safari féleség, kissé bugyuta állítólag, a harmadikat azonban érdemes kipróbálni, létezik demója is. Lemmings szerű agyalós logikai játék Watto szerelő robotjaival! A többihez nem volt szerencsém.

2000 – Star Wars Demolition (PS1, DC)

A régi trilógia sem hever ám parlagon. A szóban forgó alkotás a Twisted Metal „zúzzuk le a fél várost” stílusára hajaz a filmben látható (AT-ST, „motor”) és nem látható járgányokkal. Butának látszik. Kipróbáltam PSP-n – az is. (Dobozosan ritkának számít.) A renderelt videók ellenben akkoriban szépek voltak benne.

2000 – Star Wars Episode I. Obi Wan’s Adventure

Tulajdonképpen a későbbi X-box játék GC változata Obi Wannal a főszerepben egész az első rész eseményein át.

2000 – Star Wars Racer Arcade (arcade)

Ha egyetértetek velem abban, hogy a már bemutatott Star Wars Trilogy Arcade gyönyörű volt, ettől a játéktól padlót fogtok – iszonyatosan szép fogatverseny, 4 egybekötött géppel és a filmben látható karokkal! Ha egyszer valahol látnám sok húszasom/ ötvenesem/ százasom bánná…

2000 – Star Wars Episode I. Lucas Learning játékok ismét (PC)

Star Wars Anakin’s Speedway, Star Wars Early Learning Activity Centre, Star Wars Math: Jabba’s game galaxy. Az első egy egész aranyos anime-kaland féleség, míg a Matekos csoda Jabba főszereplésével okítja a nebulókat a számtan csodáira. A középsőről nem hallottam.

2000 – Star Wars Episode I. Jedi Power Battles (PS1, DC később GBA)

Szintén ritkának mondható, az első rész eseményeinek csakis akció részeire koncentráló ál 3D-s (mint pl. a Tarzan) bunyós-kardozós játék. 5 Jedi közül választhatunk: Windu mester, Qui Gon, Obi Wan, és a kevésbé ismert Jedi tanács tagok Adi Gallia és Plo Kloon mester. Piszkos nehéz, ketten is játszható, szép előre renderelt videók. (A játékmenet a majdani Sith-ek bosszúja progi játékmenetét alapozta meg.)

SakmaN mester teszte az oldalon figyel!

2000 – Star Wars Force Commander (PC)

A régi trilógia idején játszódó ’98 óta ígérgetett stratégiai játék. Sajnos-e stílus nem kenyerem, így ítélkezni nem tudok felette, sokak szerint bűnrossz volt, ám amit láttam belőle nekem tetszett. Az első 3D-s stratégia SW világban, mindkét oldalt játszhatjuk.

2000 – Star Wars Episode I. Battle for Naboo (N64, PC)

Tök ugyanaz, mint a Rogue Squadron az Episode 1 világában, pluszban a földhöz még közelebb repülő járművekkel. Ám ami ’98 körül gyönyörű volt, ekkor már nem számított szépnek. (Papír pilóták és bokrok, sivár tájak stb.)

2001 – Ewok Adventure (Atari)

Nem elírás! Ekkor bukkantak rá erre a ki nem adott játékra gyűjtők-emulátorosok. Még egy lefújt játék volt ’83-ból, a Battle of the Sarlacc Pit, ami azonban nem került elő.

2001 – Star Wars Super Bombad Racing (PS2)

Az egyetlen Star Wars játék, aminek már a borítója is idegesített. Mára lehiggadtam, ki is próbálnám: PS2 only, Mario Kart szerű fogatverseny, vízfejű, aranyos szereplőkkel.

2001 – Star Wars Starfighter (PS2, PC)

Nagyban a Battle for Naboo-ra hajazó játék, én hamar el is untam, tipikus shooter. Sokkal szebb persze a grafika, a sztori állítólag jó, egy pilóta, egy csempész és egy zsoldos kalandjairól hallhatunk benne az Episode I. idején. A renderelt átvezetők tetszettek. (A PC változat 5 bónuszpályát és új multiplayer módokat is tartalmaz.)

2001 – Star Wars Rogue Squadron II. Rogue Leader (GC)

Besz*rásszép folytatás, amiért egyszer mindenképp veszek egy Gamecube-ot vagy Wii-t! Állítólag N64-re tervezték a játékot, de időközben az ILM-től megkapták a jogokat a fejlesztők a felújított változat textúráinak felhasználására. Mintha csak a filmet néznénk! Nagyon várom a percet, hogy játszhassak vele. A szinkronhangok közt az „igazi” Wedge!

2001 – Star Wars Galactic Battlegrounds (PC)

Tulajdonképp Age of Empires SW módra – ugyanaz a motor, a fejlesztők. Előbbit ismerem valamelyest, szép volt, ám ez a játék – és kiegészítője – újfent csalódást okozott az űrstratégáknak.

2001 – Star Wars Obi Wan (Xbox)

Igen ígéretes, Motion Capture-t használó játék volt, mellyel sokat hitegették a PC-seket is, de Bill bácsi és a pénz közbelépett. Nem lett kimagaslóan jó, amolyan átlagos.. Amúgy TPS hent Obi Wannal az Episode I.-en át, á la Gameboyon.

Tesztelés alatt.

2002 – Star Wars Racer Revenge (PS2)

Egy történetileg ellentmondásos és buta folytatás a Racernek – ám remek játék a PS2 aranykorából: sokkal szebb grafika, de sajnos lényegesen könnyebb és rövidebb játék, annak ellenére, hogyha meghaltunk vége lett a versenynek.

2002 – Star Wars Jedi Starfighter (PS2, Xbox)

A második film egy újabb kevésbé jól sikerült játékváltozata –a Starfighter a Klónháborúk idején – számomra tartalmatlan lövöldözésnek tűnik, akár az előd.

2002 – Star Wars Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns (PC)

Kis túlzással: „kijött az új film, Lucas éhezik, az alapjáték textúráit cseréljétek már le Episode II-esekre, köszi…”

2002 – Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (PC, Xbox, GC)

Az első egyik legjobb, igazi Jedi-s játék Kyle Katarn-al a főszerepben – a folytatásban felbukkant Lando a Falconnal, Luke is, bejártunk számos ismerős helyszínt, még Vader – Luke első párbaj helyszínén is megfordultunk, miközben egyre fejlődtek képességeink! Fantasztikus Q3 motor hajtotta grafika, király akciók! (Az első legélethűbb fénykard ábrázolás is itt tűnt fel.)

Tesztem az oldalon!

2002 – Star Wars Episode II. Attack of the Clones (GBA)

Aranyos, szép 2D-s Clone Wars ugra-bugra, de semmi több.

2002 – Star Wars Knight of the Old Republic (Xbox, PC)

Vérbeli SW RPG a RÉGI köztársaságból, mikor a Sith-ek úgy szaladgáltak az utcákon, mint pók a falon, 4000 évvel az új remény előtt. A harcrendszere NEKEM nem tetszett és sajnos az éra sem – pedig gyönyörű pályák voltak benne (Tatuin, Kashyyyk, Dantuin). A minijátékok, mint pl. Pod Race csak színesítették az amúgy is csudás összképet, a játékhoz írt zenékről nem is szólva.

2002 – Star Wars Bounty Hunter (PS2, GC)

A leggyengébb epizód legvagányabb karaktere Jango Fett bőrébe bújhattunk ebben szép, nagy, szabad világban – a grafika korrekt az irányítás kevésbé, a játék pedig piszkos nehéz. De azért csak végigvittem!

2002 – Star Wars The Clone Wars (PS2, GC)

Ezt a játékot a napokban fejeztem be. Eléggé bután van összerakva, nyomokban sem tartalmazza azt a kellemes egyensúlyt, amit a Phantom Menace filmadaptációja. Leginkább földközeli csatákban veszünk részt, különböző légpárnás járművekben, de még a klón csapat szállító is irányítás alá kerül. Megfordulunk többek közt a Geonosison aréna mentés céljából és a Kasshyyykon, ahol majd motorozunk egy jót. A főszereplők Anakin, Mace Windu és Obi Wan. Butuska és rövid shooter, nagyon béna gyalogos részekkel. Na majd a Battlefront, kedves Pandemic.

2002 – Star Wars Galaxies – An Empire Divided (PC)

A híres Star Wars MMO-ról sajnos már lecsúsztam, elvileg nincsenek működő szerverei, persze nagyon sok ügyeskedéssel állítólag lehet törten játszani, de ember legyen, aki megérti hogyan. A grafika kissé puritán, főleg az előzetes promó képek alapján, de a hagyományos trilógia ideje vonzóvá tette volna számomra. Volt egy igen szép kiadása is…

Mint látjátok még lesz egy negyedik rész is, ide se fértem be. Addig is a hidegvizes palack legyen Veletek!

sumblinker

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés