Star Wars játékok II.

star-wars-spec2-head
Ahogy a Birodalom most én is visszavágok – folytatódjék a SW játék bemutató, immár több személyes élménnyel, mint valaha! (Ezt a szöveget sárgán képzeljétek el egy, a galaxist ábrázoló háttér előtt, trapéz alakban beúszva.)

1993 – Star Wars X-Wing (PC, Mac-et nem írok, utálom :) )

Hölgyeim és uraim, megérkeztünk az első igazi 3D-s, otthon játszható Star Wars játékhoz, azon is belül az űrszimulátor áradat első fecskéjéhez, az X-winghez. (3D gyorsítás még nem volt.) Érkeztek hozzá kiegészítők (B-Wing: Tour of Duty és Imperial Assault) új küldetéssel, egy év múlva pedig a Collector’s CD ROM kiadás. Később felújított grafikával is játszhattuk a Collector’s Series csomagban.

1993 – Star Wars Rebel Assault (PC, 3DO, Mega CD)

A kor nagy divatjának hódolt az ekkorra már eléggé kiforrott Lucasarts is: interaktív filmes játékok korát éltük ekkor. A színészek munkáját kék háttér előtt felvették, digitalizálták és háttereket/ jeleneteket készítettek hozzájuk. A IV. rész feldolgozása, a pályák közt videójelenetekkel.

1993 – Star Wars Chess (PC, Mega CD)

Hagyományos sakk, Star Wars figurákkal – sajnos nem az, amivel Csuviék játszottak a Falconon. Kár.

1993 – Super Star Wars The Emipre Strikes Back (SNES, Super Famicom)

A Super Star Wars trilógia középső része. Sajnos ez már PC-re nem látogatott el – ilyenkor és a beszerezhetetlen PS1 játékok láttán vagyok végtelen hálás a PSP Popsloader alkalmazásának – meg a gépnek, mely tökéletesen emulál megannyi régi konzol képfájlt. :) Sokat könnyítettek a játékon a NES-es változathoz képest és Han Solo is irányítható lett.

1994 – Star Wars Arcade (Arcade, Sega 32x)

Kizárólag a Halálcsillag megsemmisítése a célunk. Sajnos nem próbáltam ki.

1994 – Star Wars Tie Fighter (PC)

Menő osztálytársaim még menőbbek lettek, mikor IBM 386-on (?) az Oroszlánkirály nyüstölése helyett a Birodalom járgányaival kergették a lázadókat. Az X-wing Birodalmi változata, a teljes flottával – szintén keményvonalas szimulátor. Persze jelent meg belőle gyűjtői és felújított változat plusz küldetéssel és kiegészítő Defender of the Empire címen.

1994 – Super Star Wars Return of the Jedi (SNES, akkori kézikonzolok)

A 16 bites trilógia befejező része, irányíthattunk Ewokot, fejvadász Leiát, és Csuvit is. Nagyon szép grafika!

1995 – Star Wars Dark Forces (PC, PS1)

A Doom hódít, így megszületik az első Star Wars FPS. Sokan utálják, ám hiba lenne olcsó klónnak tartani, hiszen a kártyakeresésen túl jóval összetettebb missziókat, átvezető „videókat” is kapunk és a játék fontos eleme a sztori. A Jedi Knight apukája a játék – a főszereplő az itt még csupán zsoldos Kyle Katarn. Még nincs benne 3D-s gyorsítás, mégis nagyon szép!

1995 – Star Wars Rebel Assault 2. – The Hidden Empire (PC, PS1)

Kétszer játszottam végig PS1-en. Szintén utálatnak örvend manapság, szerintem klasszikus – szép az „ál-grafika”, jó a történet, a sok CD biztosít a szép átvezető videókról és a pályák… a lövöldözés (akár fénypisztollyal) mellett repkedhettünk az űrben a Falconnal, kedvencem többek közt a „kis motoron száguldás az erdőben” volt! Nagyon hangulatos Star Wars játék és végül is egy jó film!

1996 – Star Wars Shadows of The Empire (N64, PC)

Óóóó, a SOTE. Az első, igazi, poligonokat és 3D gyorsítást (3DFX, D3D) használó 3D-s Star Wars játék! Barátom N64-en vette videóra a végigjátszást én meg filmként néztem végig mit tud az N64! Aztán kiadták PC-re: sokkal szebb és kevésbé ködös lett – végig is játszottam vagy kétszer. Dash, a csempész kalandjai során először vettünk IGAZÁN részt a Hoth-i csatában, Boba Fettel harcoltunk – árkád repülős csaták és TPS részek váltották egymást. Óriási szabadság érzet és csodás grafika! (Könyvekkel, figurákkal szponzorálták a játékot, ami ekkor ritka volt!)

1997 – Tiger R-zone játékok

Star Wars: Imperial Assault, Jedi Adventure, Millenium Falcon Challenge, Rebel Forces. Életemben nem hallottam ezekről a játékokról, sem a platformról. (Info by 576)

1997 – Star Wars Monopoly (PC)

Magyarázat nem szükséges – kiadták kézzel fogható formában is.

1997 – Star Wars Yoda Stories (PC, GBC)

Gyerekeknek felülnézetes kalandjáték vízfejű Luke-al és Yodával. Volt ilyen Indyben is. Aranyos!

1997 – Star Wars Jedi Knight – Dark Forces 2. (PC)

Nagydobozos PC korszak a javából! Kyle kalandja folytatódik, immár fénykarddal a kézben. A kissé szögletes ellenfelek és a bitang nagy, sivár tájak már ekkor sem tetszettek (Quake 2 motort használt), de a remek küldetések és a hangulat igen. Az átvezető videók előre felvett filmek voltak, igazi szereplőkkel! FPS/ TPS mód egyaránt! Még a promo táblája is megvan a játéknak – hála Édesapámnak. Külön öröm: a zenék audio track formában voltak a dupla CD-n. Egy év múlva jött a kiegészítő Mysteries of the Sith névvel, Mara Jade-el a főszerepben! Rancor is szerepelt benne és érdekesebb küldetéseket kaptunk. Az alapjátékot viszonyt igényli!

1997 – Star Wars Master of Teras Kasi (PS1)

Az első Star Wars verekedős játék! Akkora bődületes hülyeség, hogy már jó – Han Solo Leia ellen, Luke Csuvi ellen, meg hasonló furcsaságok. Nagyon vicces! Egyébként jó a grafikája és a hangulat is ott van: az Endor leszálló pályája mögött AT-AT cirkál, a felhővárosban vörös vadászgépek repkednek… Sok CGI videóval, a kor szellemiségének megfelelően. Tested via PSP.

1997 – X-wing vs. Tie Fighter (PC)

Multiplayer szimulátor móka, később jött hozzá a kiegészítő Ballance of Power címen – ez már egyjátékos volt.

1998 – Star Wars Rebellion/ Supermacy (PC)

Az első Star Wars stratégia. Én azt a műfajt, nem szeretem, nem próbáltam, de láttam vele játszani valakit és állítólag nem sikerült jól. Majdnem 200 oldalas a kézikönyve és nagyon sok ablakot kell egyszerre figyelni. A Civilization Star Wars változata, nagggyon sok adattal!

1998 – Star Wars Droidworks

Ez egy nagyon aranyos kis játék – droidokat építhetünk benne és aztán azok működnek. Oké, inkább gyerekeknek…

1998 – Star Wars Trilogy Arcade

A SEGA gyönyörű játéktermi változata a felújított trilógiáról. Máig nagyon szép, a Lost World mellett a kedvenc játékgépem – ha mondhatok ilyet. Azt hiszem a Westendben még van! (Én tán még Balatonon láttam.)

1998 – Star Wars Millenium Falcon Interactive Playset (PC)

Állítólag a Falcon vezérlőpultját csatolhattuk a billentyűzetre, majd repkedhettünk vele. Csak az 576 miatt tudok róla.

1998 – Star Wars Rogue Squadron (N64, PC)

Aki szerette a SOTE első pályáját, ezt a játékot imádta. Egyszerű árkád lövöldözés a zsivány osztag tagjaként magát Luke-ot irányítva. NAGYON szép a grafikája (a minap feltettem, új kártyákkal sajnos nem túl kompatibilis), imádtam. Az utolsó misszió emlékszem bitang nehéz volt. Mos Eisley, Cloud City, Hoth és számos új helyszín, remek missziókkal. Szinte az összes vadászgépet (X-Y-A-wing) vezethettük, még AT-ST-t, Naboo Fightert és magát a Falcont is – utóbbiakat persze kóddal.

1999 – Star Wars X-Wing Alliance

A 3D hőskorának hála az X-wing sorozat is megkapta a maga gyönyörű, poligonok alkotta űrszimulátorát 2 CD-n. Lehetett kereskedni, hatalmas Multiplayer csatákat vívni. A Falcon is sok esetben vezethető – kód nélkül! :)

’99 már az Episode 1 éve „lesz”. Köszi az olvasást!

sumblinker

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés