Castle Of Illusion

castle-of-illusion-head
/ I Love Mickey Mouse! Fushigi no Oshiro Daibouken /

Mit is mondhatnánk Miki egérről? Walter Elias Disney első nagy sikert hozó agyszüleménye valahová a posztavantgardizmus-hoz vezethető vissza valahová az 1930-as évekre. A művész úrnak viszont 1918-ben jelent meg a Hófehérke néma filmben, ami igazi első nagy sikerét hozta. Ezt a filmet 1937-ben újra levetítették, de ott már hanggal.

Szó mi szó, Miki egér mára-már világhírűvé vált, rengeteg rajzfilmben szerepelt eddig, melyeken több generáció nőtt fel. Jómagam mindig is a másik párti [Hanna-Barbera] voltam, Disney művész úr, engem valamilyen furcsa oknál fogva, sose kötött le. :(

Nem azt mondom, hogy rossz, de nekem valamiért Jerry egy aranyossági indexmérőn kapná az aranydíjat.

Nos ’66-ban Disney eltávozott tőlünk örökre, azóta a studója gyártja a Disney meséket. E stúdióból kerültek ki olyan remekművek, mint pl. a Kacsamesék, a Chip és Dale, Balu kapitány, és még sorolhatnám.

Nos, ez időtájt a Nintendo szinte a világ tetején volt a videójáték piacon, mikor 1988-ban a Sega létre nem hozta első 16 bites szuper masináját: a Sega Megadrive-ot (Genesis-t), erre első játékuk az Altered Beast egy baromi jól sikerült portja. 1990-ben úgy próbálták jobban meghódítani a játékosokat, hogy TV show-okban mutatták a konzolt és bemutatták, hogy mire képes (főleg grafikailag).

Nos, itt mutatták be először a Castle Of Illusion-t. A siker garantált volt. Egy platformer játék kedvenc egerünkről egy gyönyörűséges új konzolon? Ez csakis a mennyország lehet.

No, de nézzük meg, tényleg nagyon jó-e ez a játék.

A játék sztori-ja az, hogy egy szép napon Micky és Minnie keringőztek az erdő közepén, míg a féltékeny boszi Mizrabel, el nem rabolta Minnie-t mert túlságosan szép. Tehát Micky-nek az a dolga, hogy összeszedjen 7 gyémántot, és keresse meg Minie-t az Illúzók kastélyában.

A játékban van 3 féle nehézség, de ezek közül, én mindig a Normal-on megyek [A HARD móda az tényleg nagyon. de nagyon nehéz]. A játékban 5 rövidke pálya van, az egész  játék egy szűk óra alatt végigvihető akárki által. 5 pálya 5 fée témával: erdő, játékgyár, barlang, egy meleg házikó, és maga Mizrabel kastélya.

Grafikailag egész szép a játék korához képest. A Sega főleg a grafikával próbálta ámulatba ejteni játékosait. Az irányítással sincs különösen nagy gond: A-val B-vel lősz, C-vel ugrasz, dubla C-vel pedig agyon tudod verni az ellenfeleket ALA Mario stílusban. Egy-két helyen viszont egész csúszós tud lenni az irányítás sajnos., és Mickey elég lassacskán mozog.

Zeneileg, sem rossz a játék, sőt egész jók, nyugtatóak.

A bossfight-ok viszont nevetségesen egyszerűek. Tudom, hogy ez gyerekeknek készült, de azért egy kis kihívást rakhattak volna még bele.

Összegezve, ha szereted a licenzelt játékokat, akkor ajánlom szerezd be, még akkor is, ha nem annyira szereted a Disney meséket.

VÉGPONTSZÁM: 7/ 10

Képek:

castle-of-illusion-1

castle-of-illusion-2

castle-of-illusion-3

Fejlesztő: SEGA
Kiadó:       SEGA [Dél-Amerikát kivéve]
Megjelenés:
US – 1990.
SA – 1990.
EU – 1990. november 22.
JP – 1990. november 21.

castle-of-illusion-megadrive

castle-of-illusion-genesis

castle-of-illusion-megadrive-jap

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés