Mighty Final Fight (új)

mighty-final-head

Final Fight. Ez volt a Capcom másik sikeresebb beat ‘em up sorozata a Street Fighter-rel egy időben. Ami érdekes, hogy a széria legelső része japánban Street Fighter ’89 névre halgatott. A Final Fight leginkább az arcade-okon volt, amíg ’92-ben a Capcom leportolta SNES-re. Az a verzió majdnem sikerült... mit is értek ezen? Azt, hogy Guy-t kihagyták belőle, és csak 1 player only a játék. 1993-ban a Capcom viszont adoot egy utolsó esélyt a NES-nek: Chip & Dale 2, Ducktales 2, Mega Man 6 és ez a kis játék született meg ebből a kis sorozatból. Ez volt az utolsó előtti NES játék amit a Capcom fejlesztett.

Nos ez a port sokkal jobb, mint a SNES bátyusa: mind a 3 karakter játszható, habár így is csak 1 játékos only, és csak 5 pálya megint! :/ Mért érzem azt, hogy a játékfejlesztők ekkortájt ellustultak? Mindig csak öt pályás a legtöbb Platformer, shooter, és akár Beat ‘em up. : I Nos, attól függetlenül a játék nagyon jó: van egy kis átmenet benne RPG-kbe, tehát nincsen pontszámláló. A játéknak még van egy kis kihívása is: ha végigviszed a játékot Continue-zás nélkül, akkor kaphatsz egy stáblistát.

A játék irányítása és zenéje nagyon jó.

Ami még érdekes, hogy egy két boss előtt lehet választani bizonyos dolgok közül. Ezek befolyásolják a boss erősségét, amikor harcolsz velük.

A játék nehézsége nem nagyon okoz gondot. Legrosszabb esetben második próbára végig tudod játszani egy röpke 40 perc alatt.

mighty-final-sargakazi

A játék – annak ellenére, hogy nagyon kései – nem ritka. Olcsón megkaphatjátok Ebay-en.

Összegezve, ez egy marhajó játék. Tőlem egy 9-et kap a 10-ből.

A játékot a Capcom fejlesztette.

MEGJELENÉS:
EU – 1993.
JP –  1993 november 6.
US –  1993 július.

mighty-final-jap

mighty-final-pal

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés