Kyouryuu Sentai Zyuranger

kyouryuu-head

Hú…. most komolyan erről írok. :S Úgy látszik… mert nem menekülhetek a sorsom elől… Igen emberek… a Kyouryuu Sentai Zyuranger… mit is mondhatnák róla?

Előőször is…. HÁTTÉRTÖRTÉNET!!!!!! Nézd meg e linket!

 

A KSZ a Super Sentai sorozat 16 befutója. A Super Sentai sorozat asszem az 1970-es évektől van Japánban… és meg nem erősített tudatom szerint ma is fut… de lehet, hogy tévedek. A sorozat egy tipikus akcióra épülő japán egyveleg. Nem rossz, de én inkább az animéknél maradok.  NODE! Mire is emlékeztet minket e sorozat.
.
.
.
Rájöttél?
.
.
.
Nem? Na mindegy… e sorozat volt amerikában a Power Rangers megihletője. A sorozatot megfogták és teljesen átírták amerikai közönség részére. És mi lett belőle? Egy rakás sz**! Nem hisztek nekem?

 

*Előre is sajnálom Doug mester-t, hogy végigszenvedte ezt a vizuális ámokfutást.

Nos ennyi szerintem elég is volt bevezetőnek. NAMÁRMOST… kedves japán programozó… van egy sorozatunk ami nálunk menő, és az amcsiknál is valamennyire… (legalábbis a divatőrültek ízlése szerint) mi lenne, ha készítenénk egy videójáttékot belőle. RIGHT? Mivel minden emberben van egy tudat, hogy ha a TV műsor szar is, vagy nem valami lehengerlő és ha netán van belőle egy játék, akkor az jobban megéri, mivel a játék általánosabb értelemben élvezhetőbb mint egy filmet nézni. NEMDE? Hát… ez a játék majdnem a kettő keveréke.

Nem is jó, de nem is valami übersz**. Mondjuk ez a játék olyan, mintha Mega Man-t vagy a Contra-t összekavarod egy mankós Marioval és egy csipetnyi Adventure Isalnd feelinggel. Nos legelőször az ötlet nem is hangzik annyira káosznak. RIGHT?

Nos a megvalósításon van a hangsúly. Nem köntörfalazok tovább: ez az egyik legunalmasabb, legegyszerűbb Famicom játék amivel valaha is az időmet pazaroltam. Hogy még unalmasabb legyen: a kínai elvtársaink Power Rangers 2 névre hackelték át a játékot és 3 helyett 7 élettel kezddtél. … … … Mégis… ez… mi a fa**ért vol jó? A kínaiak ennyire nOOb-ok vagy mi a segg? Ez a játék szánalmasan egyszerű: a legtöbb ellenfél kiszámítható, a játék rövid (TRADITIONAL FIVE LEVEL BULLSHIT), és most akadtam ki…. a játékban van JELSZÓRENDSZERES MENTÉS!
.
.
.
Az agyam szétdurrant! Mégis… ez… áh szavam sincs már, és ezt elég sokszor elmondtam már a többi bemutatómban. Ha valamiért is játszom az max azért, ha letöltök egy filmet valahonnan, és hogy teljen az idő, de inkább javaslom helyette az értelmesebb időtöltést.

Zene: MÁJ GOD! Ugyanaz a vacak, marha gyorsan ismétlődő, kibírhatatlan zene szól mindegyik pálya alatt. Ami pedig sokkoló, hogy hackerek csináltak NSF-et a játékból és rengeteg felhasználatlan zene volt a játék memóriájában. Ezzel mindössze annyi a probléma, hogy a fel nem használt zenék többnyire hallgathatók, és élvezhetők. Miért nem azokat tették a játék alá? Ki tudja… és kit érdekel.

Végső véleményem eme borzalomról? Max piacon beszerzed, vagy emu-ra letöltöd translation patch-el együtt, ha nagyon érdekel mi a tökről szól a játék dialógusa.

Én azért bátrokodom: kerüljétek el ezt a “valamit”!

A játékot az Arc System Works fejlesztette és az Angel Studios adta ki.

MEGJELENÉS:
JP – 1992 november 6.

kyouryuu-front

HEADER 

 
+1 #1 sakman 2013-11-17 12:21
Mighty Morphin Power Rangers....
Quote
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés