Super Spy Hunter / Battle Formula

super-spy-head

A Sunsoft a múlt században egy eléggé elfeledett társaság volt. Nemcsakhogy nagyon jó és egyben eszeveszett nehéz játékokat készítettek, de az elektrotechnikában is magas szinten voltak. Idáig tőlük a Batman: Retrun Of The Joker és a Gremlins 2 című játékokat mutattam be. Ma egy olyan játékukról lesz szó ami megintcsak hihetetlenül alulértékelt, és szerintem ki is mondhatom… egyik talán legnehezebb NES játék amivel valaha is játszottam.

Ami a játékban egy kicsit csalódást okozott, hogy a játékban szinte semmilyen háttérsztorit nem kapunk, de még demo-t se, szóval semmit az ég egy adta világon. Max a manualban találhatunk egy kis háttérsztorit ha jól tudom. Maga a játék egy felülscrollozós autós shooter játék, ami elég ritka volt a NES játékok között. A pályákban paralax és valami elképesztően jó pixelscrollozást lehet látni valami olyan hasonlót, mint a Recca-ban. A játék kemény 6 pályából, ami nem hangozhat túl soknak… node várjatok.

Kezdetben 4 egységnyi életet kapunk, ami nem hangzik túl soknak, arról meg nem is beszélve, hogy másodpercenként legalább 100 ellenfél akarni végezni veled. A játék alatt lehet erősíteni a kocsit, a lövőtávot és ami még nagyon érdekes: a kicsi kocsi fel van szerelve egy ágyúval, amit az A gomb nyomásával lehet állítgatni, mindaddig amíg fel nem veszel egy C pickupot, amivel automatává válik az ágyú. Ez a funkció nélkül az utolsó pálya a LEHETETLENSÉGGEL egyenlő ha nincsen.

A pályák egészen változatosak: város, sivatag, csővezetékrendszer, és még sokminden. Ami a játékmeneten csak javít, hogy ez a kocsi egy egyfajta hibrid: át tud alakulni hajóvá és repülővé is! (5.pálya) Így a játék átmegy vertical scrolling shooterbe is!

A lényeg ebben a játékban a változatosság: itt minden megvan: van egy baromijó zenéje (külön köszönet: Kodaka Naoki, Hara Nobuyuki) és egy átlagos irányítása, de figyelmeztetlek! Ha semmilyen gyakorlatod nincs shooter játékok terén, akkor ez a játék ki fog hozni belőled egy jópár káromkodáshullámot. Belőlem is kihozta, tapasztalatból tudom! Ez a játék is sajnos beleesik azokba a játékokba, hogy ha egyszer is meghalsz, egy rossz ponton akkor baszhatod, mert ahogy mondják: a túlerő, az túlerő, nem tehetsz ellene semmit! Az első 4 pálya szigorú begyakorlása után is az utolsó pálya a mázlin múlhat, hogy a 3 boss-t egy levegővel legyúrd!

Végszóként: ajánlom az emu-t a kezdőknek (save state az sokat segít) aki pedig szereti az igazi kihívást, annak meg spuri az Ebay-re! Egy kis mondanivaló: Sunsoft NES játékok legtöbbjében van DPCM hangcsatorna monzgás! Ez azt jelenti, hogy ha valaki vesz egy NTSC kódolású játékot NES-re és PAL konzol játssza le, akkor a DPCM csatorna, nem megy le a kívánt hangsávra, hanem marad eredetiben! Ez fordítva is így igaz. *A kiálításon majd megmutatom!*

A játékot a Sunsoft fejlesztette.

MEGJELENÉS:
JP – 1991 szeptember 27.
US –1992 február
EU / AU - 1993

super-spy-hunter-pal

super-spy-hunter-jap

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés