Jackie Chan’s Action Kung Fu / Mario 10

jackie-chan-head
Jackie Chan… ki ne ismernő őt olyan filmekből, mint az Istenek Fegyverzete 2, Az elveszett zsaru, Balhé Bronxban, valamint a Csúcsformában trilógia. Ki gondolta volna, hogy egy hong-kong-i színész filmjeiből egy japán cég, a Now Productions (Adventure Island 2, Yo Noid, Metro-Cross) játékot készít, méghozzá a tudta nélkül??? Lefogadom, nem sokan hallottatok erről a játékról se, mivel eléggé gyatrán szerepelt az eladási listán anno (pontosan ugyanígy szívta meg az Earthbound SNES-en).

jackie-chan-1A játék egy 2D-s platformer, amelyben Jackie csaját / nővérét / akármilyét meg kell mentened egy boszitól. Vazz… ez aztán egy EPIKUS nyitány egy Jackie Chan játékhoz! :) A viccet félretéve amúgy egy bitangjó kis játék vár ránk. :3

Egész rövid a játék, kemény 5 pálya, ami egy röpke fél óra alatt végigvihető. Át kell menni egy kínai Dojo-n plusz jeges, tüzes pályán, vízesésen a felhőkön át, végül a boszi kastélyán. Amit a mai napig meg nem értek: egy ilyen elég általános platformer dologhoz  mi köze van Jackie Chan-nek? Picit olyan out of place feeling. :/ Ami különösen tetszik a pályák közt, az az átvezető: legurul egy kínai szőnyeg, amit véletlenül összemostak a színes bugyikkal. :) De most komolyan… mióta lila egy szőnyeg? OK, lehet hogy én vagyok ennyire tájékozatlan. XD

Az irányítás jól el lett találva, reszponzív. Utunk során békákat is lemészárolhatunk, amelyek különleges képességeket adnak: spinkick-et, round-house kick-et és egy flip in the air-t is.

A kinyírt ellenfelek gömböket adnak ki magukból. 30 (japán verziónál 50) darab felvétele után az életmérőnk és a lövésmérőnk visszatöltődik.

A játék közben kis csengők jelennek meg, amelyek bónuszpályákra visznek, ezek teljesítésével kapunk extra continue-kat, plusz egy kis egészséget. Az egészség eléggé fontos a játékban, mivel kemény 1 életet kapunk, de annyi continue-t lehet felszedni, hogy ez nem is annyira gáz, mint olyan játékoknál, mint a Double Dragon 3.

Az utolsó boss kifejezetten jól néz ki egy 8 bites konzolhoz képest! :)

jackie-chan-2

jackie-chan-3

Mondhatni kicsit ilyesztő, hogy ilyenre képes a 8 bites CPU. A többi pálya is hihetetlenül jól néz ki. A Metal Slader Glory után ez a második olyan játék, aminek igenis lenyűgöző a grafikája. Nem tudjátok, mi a Metal Slader Glory? Tessék:

jackie-chan-metal1

jackie-chan-metal2

További nerdgasmért:

Visszatérve a játékra, nekem ugyan meg van az eredeti, de nem ez a verzió volt meg nekem gyerekként.

jackie-chan-sarga1

jackie-chan-sarga2

Bezonyám! Jackie Chan saját országának programozói meggyalázták őt! D:
Beraktak egy Mario sprite-ot, meg egy 3-4 IRQ kódot, oszt itt az új Mario játék! XD

jackie-chan-mario

jackie-chan-mario2

De tudjátok, hogy mi az igazán fura? Hogy Mario ebbe a játékba sokkal jobban beleillik, mint Jackie Chan! :D De most komolyan: sztem Jackie egy kicsit se illik egy ilyen platformer-szerűséghez. Jackie a PS1-re kiadott Stuntmaster-be sokkal inkább beleillik, mint ide!

jackie-chan-stuntmaster

Hogy szavaimat befejezzem, akár Jackie, akár Mario ez a játék, mindenképp nagyon jó! Grafikailag, zeneileg is perfekt. Nálam egy 8-ast érdemel a 10-esből.

A játékot a Now Productions fejlesztette és a Hudson adta ki.

MEGJELENÉS:
US – 1990. december.
Ny-EU – 1991.
JP – 1991. január 25.
K-EU – 1996.

jackie-chan-nes

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés