Bayonetta

bayonetta head
Tudtam… Mikor az előző generációs konzolosdit kezdtem, már tudtam, hogy a SEGA Bayonettájához közöm lesz. Nem vetem meg a hack and slash műfajt és a fekete latex ruhás nénik anno zsenge kamaszkorom vágyálmai voltak, így azt gondoltam idővel mindenképp beszerzem a játékot. Hogy jó vétel volt-e, arra nagyon nehéz egyértelmű választ adni.

Macross Hybrid Pack


A Macross egyike a legrégebbi, és legismertebb animéknek, a Namco-Bandai pedig úgy látszik meg is tesz mindent, hogy ez a jövőben se legyen másképp – 2007-ben, a 25. évforduló (ez a szám sokszor visszaköszön még) alkalmából elindították a 25 részes Macross Frontier sorozatot, ami az emberek és a Zentradik nagy háborúja után 47 évvel később játszódik. Bár azóta békében élnek az óriásokkal, az emberek több nagyváros méretű kolóniába verődve elhagyták a Földet, és szétszéledtek a galaxisban, új világok után kutatva.

Knights Contract

Sok beszámolóban lehet olvasni olyan emberekről, akik betegesen, már-már megszállottan keresték a halhatatlanság forrását, és végül -kissé ironikusan- erre pazarolták el életük nagy részét. Mostani történetünk főszereplője, Heinrich akár boldog is lehetne, mert bár soha nem vágyott rá, mégis rendelkezik ezen képességgel. Ami viszont másnak áldás, az számára inkább átok. A marcona külsejű ex-hóhér legalább száz éve keres valakit, vagy valamit, csak hogy véget tudjon vetni az életének, és úgy néz ki, erre lassan sor kerülhet; miután megmenti a biztos haláltól a Minukelsus nevű alkimistát, ő hálából bemutatja mesterét, a bájos Gretchen-t.

Amy


Szinte biztosan mindenkiben felmerült már egyszer a kérdés, hogy mi volt az eddigi legrosszabb játék, amihez valaha is szerencséje volt? Nálam a képzeletbeli dobogóért eddig a The Ring: Terror’s Realm (mert bekapcsolás után nem vágtam ki egyből a lemezt, hanem több órát képes voltam beleölni) és az Assault Suits Valken remake küzdött, utóbbi még önmagában is katasztrófa, de ha eszembe jut, hogy az egyik legjobb SNES cím feldolgozásáról van szó, még borúsabb az összkép. Aztán jött az eredetileg PSN exkluzívnak tervezett, majd mindenre megjelenő AMY. Megmondom őszintén nem igazán számítottam rá, hogy ennyire rossz játék lesz, hiszen az előzetes infók, képek alapján kimondottan érdekesnek tűnt, azonban sok-sok kellemetlen és frusztráló óra után az AMY-ben csak egy jó dolgot véltem felfedezni, az pedig az elképzelés.. ami sajnos normális megvalósítás nélkül nem sokat ér.