Mystic Quest

mystic-head
A kis sunyi játék felett sokaknak elsiklik a szeme és 800-1000 Ft-ért hozzá lehet jutni, bezzeg ha ráírták volna: FINAL FANTASY: Mystic Quest, akkor kapósabb lenne. Valószínűleg azért nem került rá a nagy FF plecsni, mert itt nem egy kis csapatot kell irányítanunk, hanem egy hőssel kell megmenteni a Gonosz karmaiból a Mana fát, ami vízeséseivel táplálja a világot és mindenféle jóságot csorgat szerteszét.

mystic-quest1
A történet ettől talán nem is lesz bonyolultabb, de mindenféleképpen számítsunk pár csavarra benne. A játékmenet teljes mértékben a harcra fókuszál, ami nagyon izgalmas. Rengeteg fegyver és varázslat között választhatunk és egyszer használatos tárgyak is rendelkezésünkre állnak. Szintlépéskor fejlődhetünk többféle irányba is, most egy teljes mértékben közelharcra kiképzett hőssel játszok, de biztosan végig fogom vinni csak teljesen varázsló karakterrel is. A jól ismert vágj és csapj (Hack & Slash) stílus lett belezsúfolva kis konzolunkba, rengeteg kincsesládával, felszereléssel, epic boss harcokkal és nagyon sok tartalommal, szerintem 10 óra már benne van és ahogy a leírást látom kb. a felénél járhatok még csak, nem semmi! Sajnos néha muszáj volt elővennem leírást a játékhoz, mert a megszokott módon egy két fejtörő igen nehézre (=értelmetlen) sikeredett, kedvencem eddig a sivatagos-pálmafás kavarás volt, amihez szereztem a játékban tippet is, de ez természetesen semmit nem segített, sőt csak jobban összezavart, de ettől függetlenül a legtöbb fejtörő megoldható.

mystic-quest2
A zene sajnos hamar idegesítő válik, szinte áldás volt, mikor olyan társat kaptam, akinek az volt a speckója, hogy meg tudta változtatni a zenét, ezt a lehetőséget igazán belerakhatták volna egy tárgy formájában, amit ha használsz, akkor zenét vált (elképzelhető, hogy van ilyen tárgy benne, csak még nem találtam meg). Társaink csak ritkán csatlakoznak hozzánk, de ilyenkor nagyon hasznosak, nem kell vigyázni se rájuk, igazi kis terminátorok, ha pedig beszélünk velük, akkor tippeket adnak, vagy meggyógyítanak.

Összességében egy remek RPG, ami meglepően hosszú, mindenkinek csak ajánlani tudom!

HEADER 

 
0 #2 sakman 2014-10-01 14:24
A marketing nagyon sokat számít, nyilvánvalóan jobban eladható egy ismert franchise nevével.
Quote
 
 
0 #1 Darkmore 2014-08-18 16:08
Közben rájöttem, hogy azért nincsen rajta a "Final Fantasy" plecsni, mert az EU kiadás van meg nekem, az US kiadás címe: Final Fantasy: Advanture. Több része is megjelent, remélem be tudom szerezni a folytatásokat is. A befejezés miatt is érdemes végigjátszani ezt a játékot, nem az a tipikus happy end.
Quote
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés