Duck Tales

ducktales-head
A Capcom cég mindig is szerette a Disney-t és rengeteg játékot készített belőlük. Ezek közül egyik leghíresebb a DuckTales volt a NES-re. Mint tudjuk, a Capcom mindig is szerette a pénzt  még ugyanabban az évben az akkor menő Game Boy-ra leportolta a játékot.

Maga a játék egy Metroid szerű kincskereső játék 5 elég rövid pályával. A portolás alatt minden pálya grafikája ugyanúgy maradt, de maga a pályakinézet teljesen megváltozott. Játék elején 3 nehézség közül lehet választani: Easy, Normal, Difficult. A Difficult módon szoktam és általában játszani, még azon a módon is egész egyszerű a játék. A játék alatt rengeteg elrejtett kincset kell megtalálni: ezek mindenütt előfordulnak: falakban, ellenségekben, néha még az égből is rád potyognak. :) A játék alatt még 2 extra HP növelőt is fel lehet szedni, viszont a játékban nincs Continue-zás. A játék alatt a Föld különböző helyein veszel részt: az Amazonasi erdőrengetegben, egy erdélyi kastélyban, az afrikai bányákban, a Himaláján, és még a Holdon.

A játék portolása közben a fejlesztők kijavítottak egy nagy irányítási hibát, ami miatt a NES verzió nekem nem jött be. Ez nem más mint a Pogo Jump amit itt úgy érsz el, hogy ugrasz, és közben letartod a B gombot. A NES verzióban ugyanezt kell csinálni, de ott le kell még tartani a LE gombot.

A játék szintén a NES verziós zenéket tartalmazza, ezt is jól át tudták helyezni NES-ből Game Boy-ba. A játék vége mindig attól függ, mennyi pénzt gyűjtöttél össze a játék alatt.

A játék alatt még vannak elrejtett kincsek is, amelyek felszedésekor + 1 000 000$-t kapsz. Amit én nem nagyon szerettem egyik verzióban sem, az az időmérő. Igaz, elég időt kapsz, hogy befejezz egy pályát, de mindig gyorsnak kell lenned, hogy elérd a 10 000 000$-t, hogy elérd a speciális befejezést.

A bossfight-ok többsége is elég egyszerű, ez alól kivétel Dracura Duck (nem, nem én írtam el, tényleg így írják), aki folyton túl magasan jelenik meg, és nagyon nehéz eltalálni.

Szerintem, ha szereted a gyűjtögetős, ugrálós játékokat, ezzel nem fogsz csalódni. Én jómagam mindkét verziót ajánlom, de a Game Boy-os verziót még jobban a tökéletes irányítás miatt. :)

VÉGÖSSZEG: 8/10

Képek:

ducktales-1

ducktales-2

ducktales-3

A játékot kiadta / fejlesztette a Capcom.
MEGJELENÉS:
US – 1990 November
EU- 1989
JP- 1990 szeptember 21
AU-1998

ducktales-gameboy-jap

ducktales-gameboy

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés