Íme az új Tokyo Xtreme Racer


A japán székhelyű Genki autóversenyzős, számtalan néven futó sorozata ugyan egészen a Super Nintendo-s időkig vezethető vissza, a legtöbben mégis a Dreamcast-es Tokyo Xtreme Racer / Tokyo Highway Challenge óta ismerik, és kedvelik a szériát. A Sega bukása után a készítők a Sony konzoljai mellett voksoltak, így PSP-re egy, (ott Street Supremacy-ként kell keresni) míg PlayStation 2-re négy TXR is napvilágot látott. A 2006-ban megjelent Xbox360-as Import Tuner Challenge óta azonban síri csend honolt a játék körül - egészen tavaly december végéig, mikor is a GRP (Genki Racing Project) elindította az sb-x.jp weboldalt, ahol a látogatókat az alábbi sokat sejtető kép, és egy visszaszámláló fogadta:

Fakemon Amber - hamis GBA kazetták

gba-fakes

Valószínűleg sokan hitetlenkedve fogadjátok majd, hogy a távol keleti hamisítók bizony reaktiválták a Gameboy Advance játékok gyártósorait. Pedig de. A nagy Pokemon Go! láz ugyanis kissé feltornázta a korábban Nintendo kézi konzolokra megjelent Pokemon játékok árait, nem is kicsit. A hamis változatok viszont olcsók. Az ismert külföldi aukciós portálokon igen jutányos áron, szettben megvásárolható öt, GBA-ra megjelent Pokemon játék (Fire Red, Leaf Green, Emerald, Sapphire, Ruby – kb. 5000 Ft postával). A jelenség nem új keletű, a GBA fénykorában (kb. 15 éve) is keményen ment a szerzői jogok ignorálása.

Boldog szülinapot Amiga!


Pontosan 30 évvel ezelőtt jelent meg a Commodre cég Amiga számítógépe. Máig óriási rajongótáborral rendelkezik, és nemcsak az "öregek" körében. Ennek okait órákig sorolhatnánk, ugyebár... Maradjunk annyiban, hogy boldog szülinapot kívánunk neki!

Elhunyt Ivata Szatoru

satoru-head
Nem találok szavakat... Megrázó hírt adott közre a Nintendo. 2015 július 11-én, szombaton elhunyt Ivata Szatoru, a cég elnök vezérigazgatója. 55 éves volt. Betegségéről már régóta tudtunk, és bizakodtunk benne, hogy sikerül legyőznie a halálos kórt.

Ivata 1983-ban csatlakozott a Nintendo-hoz, 2000-ben igazgatónak nevezték ki, két évvel később pedig már a cég elnökeként munkálkodott – a 2013-ban elhunyt legendás Jamaucsi Hirosi-tól vette át ezt a posztot, akinek szinte kizárólagos szerepe volt abban, hogy a Nintendo a videojáték ipar meghatározó szereplőjévé váljon. Ez a kinevezés különösen nagy megtiszteltetés volt számára, hiszen ő volt az első "külsős" vezére a cégnek, mivel a korábbi vezetők mindegyike az alapító Jamaucsi család tagjaiból került ki. Az ő vezetése alatt fejlesztették ki a Wii és a DS konzolokat, melyek - főként a Wii - meghozták a várva-várt sikereket az évek óta stagnáló cégnek, és végre pozitívba billent a vállalat anyagi mérlege is.

Nyugodj békében, Ivata-san! :-(

Shoot again – pert nyert a flippermúzeum

shoot-again-head
A két héttel ezelőtt lezajlott tárgyalás ítélethirdetése ma volt. A döntés értelmében a bíró a NAV SZEF eljárását hatályon kívül helyezte formai hibára hivatkozva, így Balázséknak a rájuk kiszabott 500e Ft-os bírságot sem kell befizetniük! Pontosabb részleteket később hoznak nyilvánosságra. A múzeum augusztus 5-én ÚJRA megnyitja kapuit! MINDENKINEK ott a helye!

A hír a múzeum Facebook oldalán olvasható.

Tüntetés a Flippermúzeumért

tuntetes-flippermuzeum-head
Egy rövid összefoglalót találtok a GS Online-on a tegnap esti tüntetésről, ami a Flippermúzeum megmaradásáért lett szervezve. Külső szemlélőként írtam a cikket, persze én is ott vonultam a maroknyi tüntetővel, végigkiabáltam velük Budapest fél belvárosát, be is rekedtem rendesen. Reméljük, hogy a következőn (ha lesz ilyen) már komolyabb erővel tudunk megjelenni, és az érintett civil társulások támogatását is sikerül megszereznünk. Hiszem – ahogy Lokko (Kaptás András) is –, hogy ha megfelelő számú civil hallatja a hangját a hatóság – az igazságérzetünket bántó, szerintünk helytelen – fellépése ellen, akkor az el fog hallatszani a megfelelő hatáskörrel rendelkező döntéshozókig, és sikerre vihetjük azt, amiért kiállunk!

Cikk a Gamestar Online-on.

3 éves lett a sárgakazi.hu!

sargakazi-3ev
Hogy a legközhelyesebb közhellyel éljek – ismét eltelt egy év, és persze ismét öregebbek lettünk 365 nappal. Papíron mindenképpen. Persze ezt a tényt most is ignoráljuk, és ennek szellemében is viselkedünk. Az igazi retro gémer infantilis és az is marad örökké. Vagy valami ilyesmi.

Tákoljunk Amiga 600-ast!

A600-barkacs-head
Egy ingyen A600 - és ami mögötte van...

Volt kollégám, barátom, Nexus 6 egy vaterás vásárlás alkalmával meg lett kínálva egy "ajándék" Amiga 600-as géppel. Természetesen elfogadta az ajándékot, amiről a megérkezése után derült ki, hogy miért is volt "ingyen". Igazság szerint komolyan elgondolkodtam azon, hogy a képek jobb alsó sarkára rábiggyesztek egy "18-as piros" karikát, de végül úgy döntöttem, hogy nem csúfítom el velük Nexus 6 képeit. Alant látható a történelmi fotósorozat és a megértésükhöz elengedhetetlen szöveges magyarázat by Nexus 6.

FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ KÉPSOR A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS!
A CIKK OLVASÁSÁNAK FOLYTATÁSA CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLOTT!

E.T. a föld alól

et-a-fold-alol
Márciusban vált biztossá, hogy több cég közreműködésével (Microsoft, Fuel Entertainment, Xbox Entertainment Studios, LightBox Entertainment) utána járnak a videojáték történelem talán legnagyobb városi legendájának, mely szerint még a nyolcvanas évek elején valahol az Egyesült Államokban, Új-Mexikóban sok ezer E.T. Extra-Terrestrial Atari 2600-as kazettát ástak el egy szemétlerakóban.

További cikkeink...